Oldalmegjelenítések száma a múlt héten

2011. június 1., szerda

„Nem a vég volt ez csak a kezdet”- Epilógus


Kedves Barátaim, olvasóim, ismerőseim.

Még csak pár napja indítottam útjára ezt a Blogot, de máris hideget, meleget a nyakamba zúdítva őszinte, ill. arcát és nevét nem vállaló kritikákkal árasztottak el.
Ha most ezt a lapot olvasod, kérlek, dűlj hátra kényelmesen és olvasd e pár mondatot, ami talán segít megérteni, hogy nem önfényező a média kapuit döngető, karrierista vagyok, hanem egy klasszikusan képzett séf aki, 40 évesen a visszautat keresi. Élményeit megosztva jó pár recepttel.

És most kezdjük a történetet:



         2009. április 18.-át írtunk. A helyszín egy nógrádi megyei festői szépségű kis falu, aminek a fogadójának jó menő és elismert Séfje voltam. Egy átlagos hasfájással kezdődött a napom. Majd utolsó emlékképem, hogy egy városi kórház intenzív osztályán magatehetetlenül csövekkel, a testemben iszonyatosan fázva tértem magamhoz. Mikor közölték velem, hogy vastagbél daganatom van, és hogy örüljek, hogy élek. Akkor hasított belém az az iszonyú fájdalom, amivel azelőtt ízléstelen, gusztustalan vicceket meséltem.  A Doki csaj, aki operált kimondta ezt a szót „RÁK”. Lábadozásom és gyógyulásom idején életem párjának az ösztönzésére kezdtem ezeket a gondolatokat papírra vetni.



        Nem azért írom meg mindezt, amit láttam, tanultam hosszú karrierem során, mert haragszom a szakmára. Hiszen ez az egyetlen életforma, amit igazán ismerek. Ha hajnali 4 -kor segítségre lenne szükségem, legyen egy kölcsön, egy váll, amin kisírhatom magam, vagy csak valaki, aki szakadó esdőben kijön értem egy lepukkant kocsmába, nem egy írót fogok felhívni. Felhívnám azokat, akikkel együtt dolgoztam az elmúlt húsz egynéhány évben. Ebben a világban könnyen tájékozódom, mert beszélem a nyelvet. Azt akarom, ha elolvassátok, élvezzétek benne, ami őszinte bemutatása mindannak, amiben élek, amit belélegzek, éjt nappallá téve a normális ember kizárásával. Hogy soha nem volt egy szabad szombat estém. Hogy akkor van a legnagyobb hajtás, amikor mások befejezik a munkát. Mindez sajátos világszemléletet eredményez.



Azt szeretném, ha olvassátok, átérezzétek azt az élvezetet, ami egy profinak igazán jó étel elkészítése jelent. Azt akarom, megértsétek azt a gyermekkori álmot, hogy egy kisfiúnak saját kalózbandája legyen. Azt akarom, hogy lássátok, halljátok, azt a csörömpölést sistergést, mindazt, ami egy konyhán zajlik. Higgyétek el mindennek ellenére ez a pálya lehet szórakoztató. 

Ez a blog a profi konyháról szól és azokról, akik művelik. Hosszú ideig én is ezt a jól fizetett életet hajszoltam, dolgoztam a nagyoknál. Láttam ezt, azt, úgy hogy nem a vakvilágba beszélek. 

Iszonyú történeteim vannak kemény piálások, dugás a raktárban. Nem valószínű, hogy a vegetáriusok, a köretet mártással rendelők, vagy egy celeb séfnek kikiáltott valaki főztje iránt érzett őszinte megvetésem saját műsorhoz vezetne. Ennek ellenére nem akarok hazudni azzal kapcsolatban, amit láttam, tapasztaltam.

Üdvözlettel:

CHEF BALU   

2 megjegyzés:

  1. Szüksége van egy hitel? Voltál már keres, ahol kap hitelt? Voltál már próbálok bármilyen hitelt? akkor jelentkezz most itt? (carlosellisonfinance@outlook.com), ha azt akarjuk, hogy megfizethető kölcsön. Hitel ajánlat itt egy nagyon alacsony kamatláb 2%. Írjon nekünk most, ha érdekel.

    VálaszTörlés
  2. A nevem Mr. Carter Collins, magánnyilvántulajdonos vagyok, aki ad ki
    Magán és vállalati magánszemélyeknek nyújtott kölcsönöket. Elutasították
    Ilyen sok bank? Finanszírozásra van szüksége a vállalkozás létrehozásához? csinál
    Finanszírozásra van szüksége a vállalkozás bővítéséhez? Vagy szükséged van egy
    személyi kölcsön?. Vegye fel velünk a kapcsolatot most :: cartercreditunionoffer.link@gmail.com

    HITELES ADATOK FORMÁJA

    1) A NÉV:
    2) Nem:
    3) AZ ORSZÁG:
    4) AZ OKTATÁS:
    5) A MARITÁLIS ÁLLAPOT:
    6) TELEFONSZÁM:
    7) HAVI JÖVEDELEM:
    8) Cím:
    9) CÉL:
    10) HITELKERESKEDELEM:
    11) HITEL IDŐTARTAM:

    Vegye fel velünk a kapcsolatot most :: cartercreditunionoffer.link@gmail.com
    Üdvözlettel
    Carter Collins úr

    VálaszTörlés