Kedves olvasóim el sem
hiszitek hányszor piszkáltak azzal, hogy írjak szakácskönyvet.
Jó - jó írok én, de milyet? Olyan Stahll
Juditosat? Vagy Beke Laci bácsist? Na, ne!
„Megyek a piacon, azt
mondja a kofa, hogy:
- Főzne valami finomat!
- Oké, de miből akarsz főzni!
- Óh, nem is vagy te olyan nagy szakács!
- Te hülye, semmiből nem tudok főzni!”
Eszembe jutott egy
recept és most megosztom veletek a magam stílusában vasárnapi piskótaként, hogy
mennyi szart ettek össze a faterék, - mondja majd az unokám.
GYÜMÖLCSÖS PISKÓTA(ORIGINÁL RETZEPT)
Végy
6 egészséges tiktojást, annak is a sárgábbik részét, oszt kavard el húsz deká
cukorral és E 104 mesterségös színezékkel, vagy E 110-el attól függően, mi van
otthon. A tojások fehérebbikébű verj kemény hábot, rákj béle késhegynyi E 503
ammónium-hidrogén- karbonát térfogatnövelő szert.
Felváltva
kavard a habba béle óvatosan, a tojássárgát, és 15 delá lisztet, amit előzőleg
feljávítottá E516 kálcium- szulfitos lisztjavító szerrel, vigyázva, nehogy
összetörd a hábot. Rákj az egíszbe 2 kávéskanányi E339 trinátrium-foszfát
emulgeálószert. Ha van a kámrába E352 metaborkő saványúságszabályozó, akkor
asse sajnád béledolgozni a tésztába. Ha szép sima tésztát ákársz, a nágyányám
szerint a E500 nátrium-szeszkvikarbonát csomósodásgátló csodát tud tenni
sokszor.
Végyed elő a jégvermbű a mirelit
gyümöjcsöt, olvaszd fel, májd dolgozd össze E402 kálium-alginát sűrítőanyaggal,
hogy ne eressze a tésztába a levit. Ha netán petyhűdt a gyümöjcs, szórd meg
E632 dikálium-inozinát ízfokozóval. Öntsd össze a tésztát az így előkészített
gyümöljcsökkel. és süsd aranybarnára, középmeleg sütőben. Há ár uradnak
készíted, aki mén a határba dógozni, nemárt, há nejloncsomagolás előtt a minden
háztartásban meglelhető E239 hexametilén-tetraminnal kezeled a süteményt a
tartosság szempontjábú.
Jó
átvágyat!
ÜDV:
CHEF
BALU
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése