Oldalmegjelenítések száma a múlt héten

2011. május 26., csütörtök

MÉDIA MÚLT!!!


Séfünk az Oscarra utazik
Lázár kihívója nem kevesebbre vágyik, mint az Oscar-díjra. Vasárnapi versenyzőnk, Babeczki Tibor egyenesen a Börzsönyből érkezett, hogy meghódítsa a tévénézőket. Különleges díszítő tudását most országnak-világnak megmutathatja, hátha éppen ezzel nyűgözi le a zsűrit.


Többlaki emberünk Ózdon tanult, a Börzsönyben főz, és amikor nem dolgozik, Miskolctapolcán él. A szakmát a Gyújtó étteremben kezdte, itt tanult Vida Ferenc és Mátyás Rudolf mellett, akik elismert nevek a szakmában, majd dolgozott az Atrium Hyattben is a három Oscar-díjas Lukács István mellett. Szakácskodott az Elisabeth nevű hajón, ami nyolc hónapig szelte a habokat Miami és India között. A „úszó éttermen” 1300 vendégre kellett főznie, és itt már séfhelyettessé nőtte ki magát.

Két évig Tel-Avivban egy magyar étteremben dolgozott séfként. Kedvence a görög és a kínai konyha. A magyar konyhán belül nagyon szereti a vadakat és a halakat. Munkahelyén, a börzsönyi Szent Orbán fogadóban leginkább vadakat főznek, 150 féle vadétel van az étlapon. A fogadóban – télen, egy kiadós ebéd után - ki lehet próbálni a lovas szánt is, a vendégek legnagyobb örömére.Tibor mestervizsgát tett, célja, hogy Oscar-díjas séf legyen, amihez tudja, még nagyon sokat kell tanulnia. Szeret tanulni, sokat olvas recepteket, az interneten is finomságok után kutat. Megjelent már receptje újságban is. A magyar gasztronómiai szövetség tagja, a szervezet segítségével könnyebben kijuthat a világversenyekre.
Börzsönyi séfünk a modern és gyors konyhát szereti, folyamatosan fejleszti magát, 1500 db-os szakácskönyv gyűjteménye van. Szeret olvasni - többnyire szakirodalmat és szakmai kritikákat -, horgászni és sörözni. Érdeklik a gyógyfüvek, szívesen termesztene fűszernövényeket. Megkóstolja az ételkülönlegességeket, ám a kutyahúst visszautasította. A krokodilnak viszont nem állt ellen, elrágcsálta szálkás, fehér, hal ízű húsát.Szereti a szép dolgokat, imád díszíteni. Autodidakta módon tanulta meg az ételszobrászatot. Néha lerajzolja, hogy egy-egy ételt hogyan díszítene. Többnyire gyerekeknek szokott ételképeket faragni: készített már születésnapra arcképet dinnyéből. Legtöbbször dinnyéből vagy tökből faragja alkotásait. Tibor nem retten vissza a népes vendégseregtől sem, 2002-ben a 600 fős olimpiai csapatra főzött három kollégájával. Az indulás előtti és a hazatéréskor rendezett fogadásra készítettek menüt. Egy szakácsra 150 vendég jutott. Tibor 1500 paradicsomrózsát faragott.Részt vett nemzetközi versenyeken, gasztronómiai világkiállításon is. Járt Marseilles-ben egy regionális versenyen, ahol minden csapat a saját konyháját képviselte. Bruxelles-ben versenyt nyert. Lehet, hogy az Oscar felé vezető út egyik állomását láthatjuk vasárnap? A zsűriben Kasuba L. Szilárd és Király Enikő borász döntenek arról, ki főz jobban. Munkájukat egy néző, Heigl Edit segíti, aki a vasárnapi show-ra a receptet választotta ki. A hozzávalókból a versenyzőknek egy-egy tetszőleges ételt kell elkészíteniük. A kötelező feladat: egy desszert, amit a titoksütikből sorsolnak ki.

Kamera előtt szerepelni nem egyszerű, mégis felvállaltam.

         "Persze minden esély megvan rá, hogy ezzel a bloggal kigolyózom magam a szakmából. Iszonyú történeteim lesznek, nem hiszem, hogy népszerű leszek a lehetséges munkaadóim körében, nem biztos, hogy mindenki vállon vereget. Ennek ellenére nem fogok hazudni azzal kapcsolatban amiket láttam. Mind itt lesz a jó, a rossz, és a csúf."

Egy kitartó kihívó

A kongói származású Michel után ezúttal Bábeczki Tibor kapott kedvet ahhoz, hogy újra megmérkőzzön Lázárral.
Újabb visszavágó a Vasárnapi Receptklub Show-ban!

Bábeczki Tibor tavaly nyáron bocitarka nadrágban érkezett a párbajra, és azonnal a szívébe fogadta mindenki. Akkor ugyan nem ő győzött, ám a zsűri elismerően nyilatkozott főztjéről.Most más az étel, más a zsűri, ezúttal Román Judit, a Szeress most című sorozatból jól ismert színésznő, Nagy Péter borszakértő a Etyek-Budai borvidékről és Zöllei Zoltánné, Zsuzsanna értékeli a bárányragu-leves hozzávalóiból készült fantázia ételt és a barackos falatkákat.Tartsanak velünk vasárnap délelőtt 10:30-kor!


Báránycsíkok wokban tojásos és borsós lepénnyel

Hozzávalók:

40 dkg bárányhús1 csomó sárgarépa10 dkg petrezselyem10 dkg zeller2 dl tejszín1 szál tárkony1 szál kakukkfű1 szál bazsalikom1 db citromolívaolaj1 db paradicsom0,1 dkg húspuhító

Omletthez:

3 db tojás20 dkg burgonya10 dkg zöldborsó1 fej hagyma

A bárányhúst csíkokra vágjuk, megpácoljuk az olívaolajban, amihez előzőleg hozzáadtuk a húspuhítót és a fűszereket. Wokban forró olívaolajon átforgatjuk a húst, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, és ezt is megpirítjuk. Utána az egészet felöntjük tejszínnel.

Felkockázzuk a hagymát és a burgonyát, megpirítjuk a borsóval együtt, ráöntjük az előzőleg felvert tejszínes tojást, majd megsütjük. Friss salátával tálaljuk.

Piskótatorony

Hozzávalók:

1 db gyorspiskóta30 dkg barackbefőtt20 dkg baracklekvár30 dkg cukor20 dkg dió1 dl barackpálinka1 db citrom1 szál tárkony6 tojás fehérje1 dl tejszín

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A piskótalapot kiszúrjuk. A barackbefőttet finomra vágjuk, vajon megpároljuk, tárkonnyal ízesítjük, barackpálinkával flambírozzuk, tejszínnel felöntjük és felforraljuk. A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a felaprított dióbelet, majd a baracklekvárt, citromlével ízesítjük.

A piskótadarabokat megkenjük a lekváros-diós krémmel, rakunk rá még egy réteg piskótát, majd tojáshabot. 160 fokos sütőben 5 percig sütjük. A tejszínes barackbefőttet egy tálra csorgatjuk, ezen tálaljuk a megsült tornyokat.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése