Alázat
Tudod, nagy konyhákban külön szakácsot tartanak a személyzet etetésére:Ő a hierarchia legalján álló maradékokból főző rabszolga.Mégis életem nagy szerencséjének tartom hogy személyzeti szakácsként dolgozhattam.Itt tanultam a technikát minden alapvető mozdulatot ami nélkül nem létezik konyha.Ma is hiszem hogy ha egy kezdő képes teljes odaadással főzni a személyzetnek a konyhai melléktermékekből a majdnem a semmiből,akkor egyszer lehet belőle szakács nagy szakács....Talán...rajtam nem múlik...
Szeretet
Szeretet és igényesség!Ennyi a konyhám sikerének a titka.Szeretet az ételek és az italok iránt.Hiszen enni inni annyit jelent mint életben maradni. Az ételekkel italokkal nem illik játszani."
Trend
Minden energiámat a konyhára fordítom,ez az én terepem.Ahhoz hogy mit írnak az újságok nincs befolyásom,a munkatársaimra a beszállítóimra van! Nem kívánok trendeket követni.Megbízható jó konyhát akarok vinni ahol nemcsak az étel jó hanem a hangulat is.Ez én trendem!
Szakmai önéletrajz
Név: Bábeczky Tibor
Születési év, hó, nap: 1972. október 8.
Iskolai végzettség: érettségi, mestervizsga
Szakmai végzettség: szakács, chef
Eredmények:
● 1998-ban kaptam meg a Mesterszakács címet,
● több versenyen vettem részt, ahol szép eredményekkel végeztem
Európa bajnoki aranyérem, nemzetközi hidegkonyhai gasztronómiai
Verseny, aranyérme
Eddigi munkahelyek:
Magyarországon:
● Junó szálloda Miskolctapolca
● Birka Csárda Répfülöp
● Szent Orbán erdei Hotel Nagyírtáspusztán
● Hungest Rt. szálloda lánc Deputy Chefje
● Balaton Panoráma Rt. konyhavezető chefje
● Kalocsa Kék Duna vendéglő
Külföldön:
● 1994 – 96 Ciprus Hajó
● 1997 – 98 Tel-Aviv
● 2000 Milánó
● 2001 Bagkok
● 2010 Dunaszerdahely
Adottságaim:
● Hideg -, meleg konyhai szakácsművészetben, a grillezésben jártas vagyok
● Jó szervezőkészségem van
● A szakma iránti alázat jellemez
● Rugalmas munkabeosztás
● Ambiciózus vagyok
● Szeretem a kihívásokat
● Szakmai tudásom állandóan csiszolom
● Szeretem a váratlan helyzeteket és az egyéni kreativitáson alapuló konyhaművészetet
Az általános iskola elvégzése után a 102. sz. Gábor Áron Szakmunkásképző Intézet Vendéglátó ipari tagozatán végeztem, mint 2103. sz. szakács szakmunkás, kiváló eredménnyel.
Gyakorlati munkahelyem az egykori Bükk Vidéki Vendéglátó Vállalat üzlete volt. A letöltött sorkatonai szolgálat után a Hungar Hotels láncnál helyezkedtem el, olyan mesterek keze alatt tanulhattam, akiknek a neve még ma is garancia a hivatásban. Mátyás Rudolf Oscar- díjas chef biztatására kezdtem el versenyezni hidegkonyhai és meleg konyhai kategóriában. Fiatalon részt vettem a Chanie-Rottiseaur versenysorozatban, ahol Európa Bajnoki címig jutottam. Versenyeredményeim és munkásságaim alapján 1998-ban a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Mesterszakács címmel tüntetett ki.
Sokáig dolgoztam a Balatonon, főztem Izraelben, Olaszországban és dolgoztam luxushajókon. Részt vettem a Bankoki Magyar étterem nyitásában és bevezetésében. Dolgoztam a Hungest Rt. Szálloda láncnál Deputy chefként, a Balaton Pannoráma Bt. alkalmazásában, mint konyhavezető chefként tevékenykedtem.
Beszélek németül és olaszul.
A szakmai tudásomat és elképzeléseimet állandóan csiszolom. Nagyon szeretem a váratlan helyzeteket és az egyéni kreativitáson alapuló konyhaművészetet.
Ezért szabadidőmben szívesen kötöm magam elé a kötényt, és barátaimat meglepem valamilyen különlegességgel és jó hangulattal.
Ez rövid életrajzom, most a terveimről, elképzeléseimről szeretném tájékoztatni:
● Teljeskörü, átfogó konyhavezetési gyakorlattal rendelkezem gazdasági, mint a dolgozókkal végzett közös munka terén.
● A helyhez és a lehetőségekhez arányosan a legmagasabb gasztronómiai színvonal bevezetését kívánom megvalósítani
● Kész étlaptervekkel, étlapszerkesztéssel a magyar és nemzetközi gasztronómiából komoly recept bázissal rendelkezem
● Célom egy olyan étterem konyháját vezetni, amivel megpályázható a Védnöki Tábla illetve minél magasabb szint elérése.
Versenyeredményeim
● 1996. NÖKA 96, Ausztria -> Aranyérem
● 1997. Diplome Superieure, Ritz Escoffier d’cuisine et d’La Pattisire Francaises, Paris -> Diploma
● 1998. Chanie des Rottisseur, Marseilles, Princesse Marie Blanshe d’broglie -> Diploma
● 1998. Mesterszakács
● 1998. Expogast, Luxemburg -> Ezüstérem
● 1999. II. Paletta. Kupa, Budapest -> Aranyérem, abszolút díj
● 1999. IGHO, Baselà Ezüstérem
● 2000. III. Paletta. Kupa, Budapest -> Aranyérem
● 2001. Gasztro Art- Kupa, Kecskemét -> Aranyérem
● 2001. III. MNGSZ Hidegkonyhai kiállítás, Siófok -> Aranyérem
● 2002. Expo Gast, Luxemburg, Hungest válogatott -> Bronz, Egyéni Ezüstérem
● 2004. RTL Klub -> Receptklub, Lázárshow
● 2005. Bonduelle Kupa, Budapest --> Első díj
● 2005. RTL Klub Receptklub, Lázárshow
Szeretnék új kihívásoknak megfelelni és szakmailag is fejlődni szeretnék még tovább!
Terveimről, eredményeimről röviden ennyit kívánok elmondani.
Telefon: 20/5718361 begin_of_the_skype_highlighting 20/5718361 end_of_the_skype_highlighting
E-mail: tiboca72@citromail.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése