Oldalmegjelenítések száma a múlt héten

2011. május 20., péntek

Házi olasz


Az olasz konyhánál nincs természetesebb és azt kell mondjam egyszerűbb. Ezt nem csak olaszországi munkáim során tapasztaltam meg, hanem közel egy évig volt szerencsém munka mellett elvégezni egy kitűnő olasz főzőkurzust is, ahol megtanítottak mindenre amitől az olasz gasztronómia oly gyönyörű és mégis nagyon egyszerű.

Báránycsülök fokhagymás paradicsomos házi papardellével

Hozzávalók:

4 bárány első csülök, 50 dkg fokhagyma, 50 dkg vöröshagyma, 50 dkg sárgarépa, 50 dkg zeller, 50 dkg fehérrépa, 30 dkg libazsír, 2 szál petrezselyem, 2 szál friss rozmaring, 2 dl vörös bor, só



A körethez:

4 db tojás, ½ kg liszt, 8 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, só bors, 1 csokor bazsalikom

A báránycsülköket besózzuk és 30 percig állni hagyjuk. Beletesszük egy nagyobb serpenyőbe, a fehérrépát, a sárgarépát, a zellert meg a vöröshagymát szeletekre vágva mellé helyezzük, majd hozzáadjuk az egész fokhagymát, a rozmaringot, a petrezselymet, a libazsírt és a vörös bort, végül lefedjük. A csülköket lassan készre sütjük.
            A körethez a tojásból és a lisztből házi tésztát készítünk. A csülök zsírjában megpirítjuk a fokhagymát, kockára vágott paradicsomot. Hozzáadjuk a frissen főtt tésztát, összeforgatjuk, ízlésesen tálaljuk, friss bazsalikom levéllel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése