Oldalmegjelenítések száma a múlt héten

2011. május 22., vasárnap

Malackodjunk együtt!

Bárki bármit mond nincs jobb hangulatú össze jövetel mint egy közös főzés és az azt követő közös ebéd vagy vacsora. A következő recept elkészítésnél beszállhatnak a barátok is. 



Töltött malac hordós káposztával

  • 3 kg malac egészben, 100 g só, 150 g zsír, 300 g füstölt szalonna, 100 g kukorica konzerv, 100 g kel bimbó, 50 g vöröshagyma, 500 g fejes káposzta, 100 g gyökér, 100 g sárgarépa, 100 g gomba, 3 g bors 1 g majoránna, 5 db tojás
  • A malacot töltéshez előkészítjük, a borda csontokat eltávolítjuk, belsejét megsózzuk. A füstölt szalonnát kockára vágjuk, kisütjük, hozzá adjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd sorrendben a többi zöldségfélét, malac belsőséget és együtt pároljuk. Fűszerezzük, nyers tojással összekeverjük, majd a sütésre előkészített malac hasüregébe töltjük, sörrel locsolgatva ropogósra sütjük. Tálaláskor hagymás tört burgonya és pörkölt káposzta körettel tálaljuk.
  • Pörkölt káposzta: Angol szalonnát csíkokra vágunk és kisütjük. Finom hagymával megszórjuk, és beletesszük a kiáztatott savanyú káposztát. Kevés cukorral és reszelt almával ízesítjük, sütőben kissé megpirítjuk.
jó étvágyat kívánok:   Chef Balu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése