Oldalmegjelenítések száma a múlt héten

2011. május 22., vasárnap

Saláta nehéz napokra

A nyári melegben nincs is jobb, mint egy könnyű saláta, egy pohár rosé és egy árnyat adó fa társasága. 




Édeskömény saláta


  • hozzávalók: 40 dkg édeskömény, 1 cs retek, 20 dkg cukkini, 1 fej saláta, 1 cs újhagyma, 2 cl borecet, 2 cl dió olaj, 10 dkg majonéz, 1 dl tejszín, vágott petrezselyem, só, bors, 10 dkg napraforgó mag.
  • Az édesköményt megtisztítjuk, jól megmossuk és nem túl vékony szeletekre vágjuk. Ezután citromos, sós vízben leforrázzuk, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk. A retket és a cukkinit szintén megmossuk és felszeleteljük A fejes salátát tisztítás után leveleire szedjük és apró darabokra tépkedjük. Az előkészített zöldségeket lazán összekeverjük és hűtőbe tesszük.
  • Elkészítjük a dresszinget: A majonézt és a tejszínt habverővel jól összekeverjük, ízesítjük borecettel, kockára vágott újhagymával, zöldpetrezselyemmel és dióolajjal. Sózzuk és borsozzuk.
  • Az előkészített salátát meglocsoljuk a dresszinggel, állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor, egy serpenyő olajban frissen pirított napraforgó maggal hintjük meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése