Oldalmegjelenítések száma a múlt héten

2011. május 20., péntek

Vadulj meg!

Van úgy, hogy vaddá kell válnod magadnak is: becserkészni, zsákmányt ejteni, vadat enni. Az egyik kedvencem a szarvas, ami élve gyönyörű, bográcsban pedig mennyei finomságú. 
Szarvas raguleves, ahogy csak az erdő mellett lehet igazán elkészíteni
10 főre
 
Hozzávalók: 
Szarvaslapocka 800 g, vöröshagyma 200 g, mangalica zsír 200 g, foghagyma, 50 g, só 30 g, őrölt bors 10 g, kakukkfű 10 g, borókabogyó 5 g, babérlevél 5 g, friss nyári vegyes zöldség 2 csomó, rókagomba 500 g, Csemege uborka 500 g, tejföl 500 ml, liszt 50 g, citrom 2 db, húsleves kocka 3 db.


Bográcsban zsírt hevítünk, a hagymát, foghagymát szalmasárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott szarvas lapockát, fűszerezzük, sózzuk, majd saját levében puhára pároljuk. Hozzáadjuk a rókagombát a batonokra vágott zöldséget, átforgatjuk, húsleveskockával ízesítjük, vízzel felöntjük, félkészre főzzük, majd a kockára vágott csemegeuborkát hozzáadva tejfölös habarással besűrítve uborkalével savanyítjuk. Készre forraljuk, kisbográcsban forrón szervírozzuk. Citromot, friss kenyeret kínálunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése