Oldalmegjelenítések száma a múlt héten

2011. június 11., szombat

Bekovászolva

Mottó: „Semmi olyat nem eszek, amiben nincs egy halálos adag koleszterin”

Bekovászolva

Egyik kolléga nem kell kényeskedni életvezetési tanácsok fel találója minap reggelén látott vendégül. Ott voltak a biciklisták, akik egyben alkoholisták is természetesen.
 A menüsor így alakult.
Étvágygerjesztő: pálinka, pálinka, sör
Hideg előétel: sör, pálinka, sör
Főétel: káposztás bab, sör
Desszert: pálinka
Ezek után egyik bringás kijelentette, hogy ő már nem biciklizik, sehová ha nem kap semmit enni. Balu mindig is tudta komolyan kell venni a haverokat. Az új káposztát ünnepeljük és egy régi receptem felujjításával, amit nevezzünk kovászolt töltött káposztának, vagy egyszerűen nyári töltött káposztának.
És akkor ugorjunk neki.
Szokás szerint mehetünk Vecsésre is, de mehetünk bármelyik piacra. Persze a sör, pálinka kombinációt ne feledjük. Ha hazaértünk a zsákmánnyal, akkor tegyünk 2 káposztafejet felforralt sós vízbe. Hadd lazuljon a szerkezete. A középső kemény magot kivágjuk, mint B- közepet a rendőrök a stadionból. Leszedjük, a leveleket aztán az egész megy egy jó nagy dunsztos üvegbe. Visszaöntjük rá a sós levet, egy csomag kapor, 2 szelet kenyér, no meg a tetejére kistányér.
Ezen kívül szükséges hozzá napfény és négynapnyi türelem. Addig helye – hujázunk. Kijózanodás után megdaráljuk a sertést, a borjút és a füstölt csülköt. Balu előfőzött rizst használ. Kicsi zsír vöröshagyma, 2 tojás, némi fokhagyma. Ezekből batyukat képezünk és ügyesen belecsavarintjuk a káposztalevélbe és akkor részegesen bocs rétegesen megtöltjük, naná, a bográcsot.
Alulra szalonna, hagyma, maradék káposzta levél kerül, aztán egy sor batyu, egy sor apró. Megint batyu, megint apró. Felöntjük vízzel, hogy elfedje. A rétegek közé elbujtatunk egy két füstölt oldalast, házi füstölt kolbászt. Miután piros paprikát nem használunk, ezek adják meg a nyáriasan enyhe pírt a remekműnek, orcánknak, meg egy demizsonnyi vörösbor, amit ügyesen eltitkoltunk a feleség előtt.
 Ja, a titkolózásról jut eszembe. Bulizni mentem és szent fogadalmat tettem, hogy éjfélre otthon leszek. Három óra felé tök részegen kinyitom, az ajtót a rohadék kakukkos óra hangosan hármat üt. Hogy megőrizzem a titkot gyorsan kakukkoltam még kilencet igazolva, hogy hazaértem.
Másnap reggel meglepően kedvesen szólt a párom Szívem azt hiszem, kidobom ezt a kakukkos órát. Tegnap éjjel kakukkolt háromszor, majd azt mondta a kurva életbe aztán kakukkolt még négyszer megköszörülte a torkát kakukkolt háromszor, röhögött egy darabig majd kakukkolt még kétszer és egy nagyot böffentett. Nem kell kényeskedni mondta a kakukk.
Hát így esett meg a káposztafőzés kedves barátaim szolgáljon tanulságul. 














A recepthez jó étvágyat.

 
                  Chef Balu

1 megjegyzés:

  1. Drágám jó a recept de te nem változtál!! :)
    Ezért imádlak!! Csak így tovább!! sok sikert mindenhez az életben mind kettőtöknek :D

    VálaszTörlés