Oldalmegjelenítések száma a múlt héten

2011. június 20., hétfő

Szalonnasütés

Mottó:

„Nyilván való, hogy néhány feleség is befurakodott a Balu főz fan –club tagjai közé. Egy női hölgytől érkezett az alábbi grillsütési útmutató. Csak erős idegzetűek olvassák!”

Íme

A férfi előveszi a kerti grillt és a faszenet.
A nő letakarítja a grillrácsot. Elmegy a henteshez, a zöldségeshez, majd a cukrászdába. Egy tálcára felrak mindent, és kiviszi a férfinak, aki éppen sört iszik.
 A férfi elhelyezi a hússzeleteket a grillen. A nő bemegy, megterít. Megcsinálja a salátát és a desszertet. Majd kimegy és szól a férfinak a hús odaégett.
A férfi leveszi az odaégett húst, átadja a nőnek. A férfi italt tölt.
Esznek, a férfi iszik. A nő leszedi az asztalt, kávét főz, majd felszolgálja a desszertet.
Aztán leszedi, az asztalt elmosogat, rendbe rakja a konyhát. A férfi már szunyókálva megkérdi a nőt: örül e, hogy nem neki kellet főzni? 

A szöveget egészen biztosan feleség küldte, aki azt kérte Balutól, hogy írjon személyes levelet a férjének, hogy időnként ne csak evés céljából látogasson a konyhába. Akkor az volt a baja, hogy nem főzőcskézik a drága ember, most meg az, ha mégis. Ezt hívom én női logikának. Amit egyébként mi magunk bevásárláskor megtapasztalhatunk a pénztárnál. Komolyan mondom, az élelmiszer üzletek odakészíthetnének a kassza mellé egy két bárszéket, némi röviditallal és férfi társaimmal ragyogóan szórakozhatnánk, amikor egy nő fizet.  Mert ha szerencsénk van mindezek végeztével start haza a grillrácshoz, ahol a drága ember idő közben már jól beszívott. 

Node hagyjuk, főzzünk is valamit! 

Szép nyári esten mi sem ajánlható jobban, mint egy kis szalonnasütés. Ha szerencsénk van, a feleség is hajlik a romantikára. Na, ja, egyszer valamikor ő is volt úttörő.
Nyár esti szalonnasütés kellékei:
  • ·         Tábortűz
  • ·         A jótékony sötétségben megbúvó kosárnyi pia
  • ·         Aztán szalonna, hagyma, kolbász, friss fehér kenyér
  • ·         Szúnyog
        További ajánlott szórakozás:

      Nyílt tűzön sütni, mindent elégetni, vagy beleejteni mindent a parázsba. Így keletkezik a hamuba sült szalonna. Miközben viszont gyönyörűen berúgunk, sebaj hiszen a feleség régóta otthagyott bennünket. S ilyenkor jön el annak az ideje, hogy a férfiember kieressze a hangját. Pártállástól függetlenül ajánlottak az úttörő, vagy cserkész nóták, és repül és száll a muzsikaszó torkunk szaktatából bele messze az éjszakába, és amikor a kerti paddal együtt ügyesen hanyatt esünk és vígan álmodjuk tovább, hogy „mint a mókus fenn a fán”.
Próbáljátok ki a következő szombaton és ebben ne zavarjon a vasárnapi fejzúgásotok sem. Sok szerencsét, jó étvágyat, jó mulatást!




Üdv:

                      Chef Balu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése