Oldalmegjelenítések száma a múlt héten

2012. július 29., vasárnap

SZAKÁCSKÖNYV UNOKÁINKNAK


Kedves olvasóim el sem hiszitek hányszor piszkáltak azzal, hogy írjak szakácskönyvet.



 Jó - jó írok én, de milyet? Olyan Stahll Juditosat? Vagy Beke Laci bácsist? Na, ne!
„Megyek a piacon, azt mondja a kofa, hogy:
-       Főzne valami finomat!
-       Oké, de miből akarsz főzni!
-       Óh, nem is vagy te olyan nagy szakács!
-       Te hülye, semmiből nem tudok főzni!”
Eszembe jutott egy recept és most megosztom veletek a magam stílusában vasárnapi piskótaként, hogy mennyi szart ettek össze a faterék, -  mondja majd az unokám.






GYÜMÖLCSÖS PISKÓTA(ORIGINÁL RETZEPT)


      Végy 6 egészséges tiktojást, annak is a sárgábbik részét, oszt kavard el húsz deká cukorral és E 104 mesterségös színezékkel, vagy E 110-el attól függően, mi van otthon. A tojások fehérebbikébű verj kemény hábot, rákj béle késhegynyi E 503 ammónium-hidrogén- karbonát térfogatnövelő szert.
      Felváltva kavard a habba béle óvatosan, a tojássárgát, és 15 delá lisztet, amit előzőleg feljávítottá E516 kálcium- szulfitos lisztjavító szerrel, vigyázva, nehogy összetörd a hábot. Rákj az egíszbe 2 kávéskanányi E339 trinátrium-foszfát emulgeálószert. Ha van a kámrába E352 metaborkő saványúságszabályozó, akkor asse sajnád béledolgozni a tésztába. Ha szép sima tésztát ákársz, a nágyányám szerint a E500 nátrium-szeszkvikarbonát csomósodásgátló csodát tud tenni sokszor.
Végyed elő a jégvermbű a mirelit gyümöjcsöt, olvaszd fel, májd dolgozd össze E402 kálium-alginát sűrítőanyaggal, hogy ne eressze a tésztába a levit. Ha netán petyhűdt a gyümöjcs, szórd meg E632 dikálium-inozinát ízfokozóval. Öntsd össze a tésztát az így előkészített gyümöljcsökkel. és süsd aranybarnára, középmeleg sütőben. Há ár uradnak készíted, aki mén a határba dógozni, nemárt, há nejloncsomagolás előtt a minden háztartásban meglelhető E239 hexametilén-tetraminnal kezeled a süteményt a tartosság szempontjábú.



      Jó átvágyat!


ÜDV:
CHEF BALU

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése